Novinky ze světa financí

Aktuality

Mladí lidé se při nákupu rozhodují podle kvality a ceny. Nad původem produktu se nepozastavují

5. 5. 2020

Průzkum zjišťoval, jak se liší preference ohledně značek a inovace produktů mezi pohlavími. A také zda je produkt ekologický. Ukázalo, že mladí lidé nakupují podle kvality a ceny. Původ zboží pro ně není příliš směrodatný. Jak to vidí muži a jak to vidí ženy?Průzkum provedla agentura STEM/MARK pro společnost Kruk. Odpovídali mladí lidé ve věku od 18 do 30 let.

Pro koho je vhodná nebankovní půjčka a co obnáší?

27. 4. 2020
Někdo se dostane čas od času do nepříznivé životní situace, kdy mu nezbývá pár dní před výplatou ani na chleba. Pokud nemůže pomoct rodina ani přátelé, nabízí se možnost půjčky, třeba jen pár tisíc, než bude výplata „doma“.

Služby České pošty opět zdražují

3. 2. 2020
Navýšení cen základních sazeb o tři koruny je platné od začátku roku. V průběhu roku však nastanou další změny. Mluvčí České pošty Matyáš Vitík řekl Právu, že důvodem jsou rostoucí náklady pošty. „Zdražení ale není dramatické, takže si nemyslím, že by lidé kvůli tomu přestali doporučené dopisy a poukázky posílat.“

Příjemné novinky spotřebitelům v roce 2020

29. 1. 2020
Jaké pozitivní změny čekají na spotřebitele v letošním roce? Zaplatíme nižší DPH u některých druhů zboží či služeb. Vláda si posvítí na šmejdy v oblasti energetiky. V neposlední řadě ušetříme čas při změně operátora nebo při komunikaci s úřady.

Náhrada stravného se v letošním roce zvyšuje

17. 1. 2020
Jste-li vysláni zaměstnavatelem na služební cestu, máte nárok, kromě mzdy, na finanční náhrady spojené s cestováním. Náhrady se týkají občerstvení, dopravy, ubytování, a dalších výdajů spojených s cestou. K jakým došlo změnám u stravného pro rok 2020?

eNeschopenka: revoluce v byrokracii dočasné pracovní neschopnosti

17. 1. 2020
Od 1. ledna 2020 začíná fungovat elektronická neschopenka. Usnadní se tak předávání informací mezi všemi zúčastněnými stranami. Jaké výhody a povinnosti z toho plynou?

Kdo je ručitel a kdo přistupitel k závazku?

15. 1. 2020
Pokud nejsme bonitní (nemáme dostatečný příjem) k získání hypotéky, úvěru či meziúvěru, existují další možnosti, jak získat vytoužený úvěr na bydlení. Pomoci nám může ručitel nebo přistupitel k závazku. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Jaké výhody přinese rok 2020 rodičům?

14. 1. 2020 | test autor
Naši zákonodárci připravili několik pozitivních změn pro rodiče. Můžete se těšit na vyšší rodičovský příspěvek o několik desítek tisíc korun, nebo na možnost dát dítě do jeslí.

Češi by uvítali, kdyby obchody byly zavřené více dní v roce

8. 1. 2020
Většina Čechů nemá problém se zavřenými obchody během svátků. Průzkum v České republice ukazuje, že Češi souhlasí se zavřenými obchody na všechny svátky a téměř třetině dotázaným by nevadilo, kdyby obchody byly zavřené i v neděli. Navzdory zákazu, Česká obchodní inspekce již udělila pokuty v součtu přes 2 miliony korun.

Co nám připravilo Ministerstvo financí v daňovém balíčku pro rok 2020?

Co nám připravilo Ministerstvo financí v daňovém balíčku pro rok 2020?
5. 1. 2020 | test autor
Češi, jakožto konzumenti alkoholu a tabákových výrobků, se mohou „pyšnit“ tím, že patří na evropskou špičku v tomto „oboru“. Léčení následků užívání těchto látek stát stojí desítky miliard korun ročně. Nejen to se dá považovat za důvod, proč spotřební daně z tabáku a alkoholu rostou.
123

Máte dotaz?

Zadat poptávku

Zeptejte se nezávazně